آب تصفیه شده سالم تر است یا آب جوشیده؟

آب تصفیه شده سالم تر است یا آب جوشیده؟

اگر تاکنون در هنگام سفر یا طبیعت گردی با کمبود آب آشامیدنی سالم مواجه شده باشید، احتمالا اولین روشی که به ذهنتان رسیده است، روش جوشاندن آب است. امروزه به دلیل آلودگی بالای آب شرب شهری، استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی بسیار گسترش یافته است. شاید تاکنون این سوال برای شما پیش آمده باشد که آب جوشیده بهتر است یا آب تصفیه شده؟ 

برای این که بتوانیم تفاوت های آب جوشیده و تصفیه شده را بررسی کنیم، توجه به ساختار دستگاه های تصفیه آب خانگی می تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد. در ساختار دستگاه های تصفیه آب خانگی از فیلترهای مختلفی برای از بین بردن آلاینده های آب استفاده می شود که عملکرد آنها با توجه به این موضوع متفاوت است. 

 

چرا نوشیدن آب شیر نگران کننده است؟


در برخی موارد، آب شیر حاوی آلاینده‌ های میکروبی یا شیمیایی است که سلامت انسان را به طور جدی تهدید می ‌کند. این آلودگی ‌ها می ‌توانند از منبع اولیه آب مانند دریاچه‌ ها یا منابع زیرزمینی وارد شوند یا در مسیر انتقال از طریق لوله ‌های فرسوده و ترک‌ خورده به آب راه پیدا کنند. همچنین، عواملی مانند نشت کودهای شیمیایی، سیستم های فاضلاب‌ معیوب، مواد صنعتی و حتی فضولات حیوانی موجب آلودگی آب می شوند. در این شرایط، حتی جوشاندن آب نیز نمی ‌تواند آلودگی ‌های شیمیایی موجود در آن را از بین ببرد و ممکن است همچنان برای سلامت بدن خطرناک باشد.

مصرف چنین آبی باعث بروز مشکلاتی مختلف ازجمله ناراحتی ‌های گوارشی، استفراغ، اسهال و حساسیت‌ های پوستی شده و در موارد شدیدتر، منجر به بیماری ‌های جدی‌ تری از جمله اختلالات رشدی، ناباروری و سرطان می شود. این خطرات به ‌ویژه برای کودکان، نوزادان، زنان باردار، سالمندان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف نگران ‌کننده ‌تر است.
 


مصرف آب جوشیده یا آب تصفیه شده، کدام بهتر است؟

مصرف آب جوشیده یا آب تصفیه شده، کدام بهتر است؟

جوشاندن آب، قدیمی ترین روشی است که برای از بین بردن آلاینده ها و عوامل میکروبی آب استفاده می شود. بسیاری از افراد بر این عقیده هستند که مواد شیمیایی و املاح مضر آب با جوشاندن از بین می روند. البته بهتر است بدانیم که اثر این روش بیشتر برای حذف باکتری ها، ویروس ها و آلاینده هایی نظیر سرب و سولفات بوده و بر روی بسیاری از آلاینده های موجود در آب اثر چندانی ندارد. اگر چه جوشاندن آب آشامیدنی روزانه، نمی تواند تا حد زیادی در از بین بردن آلاینده های آب تاثیر گذار باشد، اما هنوز هم بسیاری از افراد نوشیدن آب جوشیده شده را ترجیح می دهند.

استفاده روش جوشاندن آب برای تصفیه آب هنگامی می تواند سودمند باشد که قصد داریم به ساده ترین روش عوامل میکروبی موجود در آب مثل باکتری ها، انگل ها و دیگر میکروارگانیسم های آب را از بین ببریم، زیرا هیچ ارگانیسم زنده ای وجود ندارد که بتواند در دمای جوش آب زنده بماند. به این دلیل پس از جوشاندن آب می توانید مطمئن باشید که میکروب های موجود در آب کاملا از بین رفته و از بابت وجود این موجودات در آب، خطری بدن شما را تهدید نخواهد کرد.

در ساختار دستگاه های تصفیه آب خانگی از فیلترهای مختلفی برای از بین بردن آلاینده های آب استفاده می شود. اصلی ترین فیلتر، در ساختار دستگاه های تصفیه آب ممبران ها هستند، فیلترهای ممبران بالاترین دقت را برای از بین بردن آلاینده های آب دارند. این موضوع باعث شده تا دستگاه های تصفیه آب خانگی، دقیق ترین و بهترین روش برای حذف آلاینده های آب باشند. در این روش می توان تمام آلاینده های موجود در آب را از بین برد. در ساختار برخی از دستگاه های تصفیه آب خانگی از فیلترهای UV هم استفاده می شود که توانایی از بین بردن آلاینده های میکروبی را در آب دارند. 

با توجه به نکاتی که گفته شد می توان دریافت که دستگاه های تصفیه آب خانگی، بهترین روش برای از بین بردن آلاینده های آب هستند و سطح کیفی آب تصفیه شده تا حد زیاد از آب جوشیده بالاتر است. 


مصرف آب جوشیده شده چه زمانی توصیه می شود؟


هنگامی که در خارج از منزل هستیم و به آب آشامیدنی سالم، دسترسی نداریم یا امکان استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی برای ما مقدور نیست، می توانیم با استفاده از روش جوشاندن، آب آشامیدنی مورد نیاز خود را تامین کنیم. مزیت اصلی روش جوشاندن حذف میکروارگانیسم ها و موجودات زنده موجود در آب و تولید آبی عاری از میکروب است.

درصورت عدم دسترسی به آب سالم، جوشاندن آب معمولا می تواند آلاینده هایی مثل سموم آفت کش و میکروب ها را از آب حذف کند و نوشیدن آن برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، می تواند سودمند باشد. برای مثال افراد مبتلا به HIV و انواع سرطان که با خطر ابتلا به بیماری های ناشی از ناخالصی های موجود در آب مواجه هستند، ممکن است که با مصرف آب جوشیده کمتر در معرض این بیمارها قرار بگیرند.


 ضررهای نوشیدن آب جوشیده

ضررهای نوشیدن آب جوشیده
 

اگر چه با جوشاندن آب، برخی از آلاینده ها حذف می شوند، اما به دلیل حذف برخی مواد معدنی مفید از آب در این روش، نوشیدن طولانی مدت این آب می تواند آثار نامطلوبی بر سلامتی بدن انسان داشته باشد. با وجود این که معمولا آب به عنوان منبعی برای مواد معدنی مفید بدن محسوب نمی شود، اما اگر هر عاملی مثل نوشیدن آب جوشیده که سبب کاهش این املاح در بدن شود، می تواند سلامتی انسان را با خطر جدی رو به رو کند. 

با جوشاندن آب معمولا املاحی مانند کلسیم و منیزیم از آب حذف می شوند و کمبود این املاح در بدن می تواند سبب پوکی استخوان و افزایش احتمال شکستگی استخوان ها، بیماری های قلبی - عروقی و ... در انسان شود. همان طور که گفته شد، بهترین روش برای تولید آب آشامیدنی سالم و تامین املاح مورد نیاز بدن، استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی است و مصرف آب تصفیه شده دیگر معایب استفاده از آب جوشیده را نخواهد داشت.


«وب سایت آبین فرصت دریافت مشاوره رایگان را در کنار ارائه محصولات تصفیه آب خانگی در اختیار شما قرار داده است، در صورت تمایل برای دریافت مشاوره در زمینه خرید محصولات با مراجعه به وب سایت abin.ir با ما در ارتباط باشید.»

 

مضرات جوشاندن آب تصفیه شده

 

جوشاندن آب تصفیه‌ شده با وجود تصوری که برخی از افراد دارند، نه‌ تنها ضرورتی نداشته بلکه اثرات منفی مختلفی نیز به همراه دارد. در ادامه به مهم‌ ترین دلایل خودداری از جوشاندن آب تصفیه‌ شده با سیستم‌ های اسمز معکوس یا RO اشاره می کنیم:

•    افزایش مصرف انرژی: فرآیند جوشاندن نیاز به مصرف برق یا گاز دارد و در صورت تکرار مداوم، موجب افزایش هزینه‌ های ماهانه انرژی خواهد شد.
•    تأثیر منفی بر محیط زیست: استفاده مکرر از انرژی برای جوشاندن آب باعث افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ ای می‌ شود که برای محیط زیست مضر است.
•    کاهش بیشتر مواد معدنی مفید: آب تصفیه‌ شده به روش اسمز معکوس به‌ طور طبیعی دارای مقدار بسیار کمی مواد معدنی است و جوشاندن این آب، همین مقدار اندک را نیز کاهش می‌ دهد.
•    کاهش ارزش تغذیه‌ ای آب: با کاهش مواد معدنی، آب جوشیده‌شده ممکن است فاقد ارزش تغذیه‌ ای مناسب باشد و در درازمدت بر سلامت مصرف‌ کننده اثر منفی بگذارد.

 

بنابراین می توان نتیجه گرفت که جوشاندن آب تصفیه‌ شده نه‌ تنها سودی ندارد، بلکه باعث اتلاف انرژی، افزایش هزینه و کاهش کیفیت آب می شود.

 

خطرات آب جوشیده سرد شده برای کلیه

خطرات آب جوشیده سرد شده برای کلیه
 

آب جوشیده و خنک ‌شده در شرایط معمول برای افراد سالم بی ‌ضرر است، اما اگر آب اولیه حاوی املاح زیاد یا فلزات سنگینی مانند سرب و آرسنیک باشد، جوشاندن نه ‌تنها آن ‌ها را از بین نمی ‌برد، بلکه باعث افزایش غلظت این مواد می ‌شود. در این شرایط، مصرف مداوم چنین آبی ممکن است سلامت کلیه‌ ها را به خطر بیندازد. 
همچنین، افزایش برخی مواد معدنی بر اثر تبخیر آب در هنگام جوشاندن، به ‌ویژه در افراد مستعد، زمینه ایجاد سنگ کلیه را فراهم می ‌کند. اگر این آب به ‌درستی نگهداری نشود، احتمال آلودگی مجدد با باکتری ها نیز وجود دارد. برای اطمینان از سلامت کلیه‌ ها، به ‌ویژه در افراد دارای مشکلات کلیوی یا سیستم ایمنی ضعیف، استفاده از آب تصفیه‌ شده با استانداردهای لازم را توصیه می کنیم.

  • Beta
Beta feature
  • Beta
Beta feature
  • Beta
Beta feature

منبع: abin.ir
تعداد بازدید: 0
تعداد نظرات: 0
هانیه خراجی
نویسنده یا مترجم: هانیه خراجی
اولین نظر را شما ثبت کنید
ارسال نظر