خواص آب قلیایی

خواص آب قلیایی

یکی از مهم ترین عواملی که می تواند در حذف سلامتی تاثیر گذار باشد، سطح PH خون است که با مصرف آب قلیایی که pH بالاتر از 7 دارد، مرتبط است؛ زیرا یکی از بهترین روش ها برای کنترل میزان PH خون، نوشیدن مایعات است. مصرف آب قلیایی می تواند باعث جلوگیری و درمان بسیاری از بیماری های مزمن شود و در کنار این تاثیر مطلوبی در کاهش وزن و شفافیت پوست دارد. 


آیا می دانستید عواملی مثل استرس و خستگی، تغذیه نامناسب، مصرف زیاد فست فود و... باعث افزایش اسیدیته بدن می شوند و این موضوع می تواند عوارض زیادی را به دنبال داشته باشد. با توجه به این مصرف آب قلیایی برای کنترل میزان PH بدن و جلوگیری از بروز برخی بیماری ها می تواند اثر بخش باشد. یکی دیگر از مهم ترین مزیت های این نوشیدنی، این است که می تواند بدن را هیدارته نگه دارد. در واقع جذب مولکول های آب در صورتی که قلیایی باشد سریع تر اتفاق می افتد و این موضوع باعث هیدراته شدن بدن می شود. سایر مزیت های نوشیدن آب قلیایی شامل موارد زیر می شوند:

1- دارای خواص آنتی اکسیدان
2- کاهش وزن و سم زدایی بدن 
3- حفظ تعادل بدن
4- تقویت سیستم ایمنی بدن
5- جلوگیری از پیشرفت دیابت

 


آب قلیایی چیست و pH آب چگونه اندازه گیری می شود؟


آب قلیایی آبی است که pH آن بالاتر از 7 است و خاصیت قلیایی دارد. این مایع به دلیل وجود مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم یا با فرآیندهای الکترولیز ایجاد می‌شود. آب با خاصیت قلیایی به دلیل ویژگی‌های ضد اکسیدان و کمک به تعادل اسیدیته بدن مورد توجه قرار گرفته است. میزان pH یا اسیدیته آب را می‌توانید با کیت اندازه گیری pH بسنجید.

قبل و بعد از تولید آب قلیایی، pH آب را توسط این کیت اندازه گیری کنید. کیت های اندازه گیری از تعدادی نوار و یک نمودار رنگی برای تشخیص PH های مختلف تشکیل شده اند. به این منظور ابتدا یک لیوان از نمونه آب تهیه کرده و نوار pH را در لیوان غوطه ور کنید. چند دقیقه اجازه دهید تا تغییر رنگ نوار اتفاق بیافتد. رنگ ایجاد شده بر روی نوار را با رنگ نمودار کیت pH با دقت مقایسه کرده و pH نمونه را از روی طیف رنگ تشخیص دهید. مقدار PH آب را یادداشت کرده و آب را توسط یکی از روش هایی که ادامه توضیحات داده می شود، قلیایی کنید. 

 برای اندازه گیری میزان pH آب می توانید از ابزار pH متر هم استفاده کنید. pH مترها دقت بسیار بالایی برای اندازه گیری دارند، با این حال اگر به دنبال یک روش کم هزینه برای تولید آب قلیایی هستید استفاده از کیت های تشخیص pH می تواند راهکار مناسبی باشد. پس از تولید آب قلیایی نیز میزان قلیاییت و PH آب را اندازه گیری کنید. PH آب به صورت معمول خنثی و در حدود 7 است، اما پس از استفاده از یکی از روش های قلیایی کننده آب، pH آن در محدوده 8 تا 9 قرار می گیرد.

 

فواید آب قلیایی


آب قلیایی، با داشتن pH بالاتر از آب معمولی، به دلیل خواص بی‌نظیر خود در بهبود سلامت عمومی بدن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از مزایای کلیدی این آب، تاثیر مثبت آن بر عملکرد معده است؛ آب قلیایی برای معده می‌تواند به تنظیم اسیدیته آن کمک کند و علائم مربوط به سوء هاضمه و رفلاکس معده را کاهش دهد. در ادامه، به بررسی تاثیرات آب قلیایی بر پوست، سنگ کلیه و همچنین خواص آن در طب سنتی خواهیم پرداخت.

 

آب قلیایی برای پوست


آب قلیایی به دلیل خاصیت ضد اکسیدانی و توانایی در کاهش رادیکال‌های آزاد، می‌تواند به بهبود سلامت پوست کمک کند. این آب با حفظ رطوبت پوست، جلوگیری از خشکی و کاهش التهاب‌ها، به شفافیت و جوان‌سازی پوست کمک می‌کند. همچنین، آب قلیایی با تعادل pH پوست، از بروز آکنه و سایر مشکلات پوستی جلوگیری خواهد کرد.

 

آب قلیایی برای سنگ کلیه

 

آب قلیایی برای سنگ کلیه


یکی از فواید مهم آب قلیایی، کمک به پیشگیری و درمان سنگ کلیه است. این آب با افزایش pH ادرار، می‌تواند از تشکیل کریستال‌های کلسیمی که منجر به سنگ کلیه می‌ شوند، جلوگیری کند. نوشیدن منظم آب قلیایی به کاهش خطر تشکیل سنگ‌های کلیه و همچنین بهبود عملکرد کلیه‌ها کمک می‌کند.

 

خواص آب قلیایی در طب سنتی


در طب سنتی، آب قلیایی به عنوان یک ماده مفید برای پاکسازی بدن و تقویت سیستم ایمنی شناخته می‌شود. این آب با خواص قلیایی خود می‌تواند به دفع سموم از بدن و تعادل اسیدیته خون کمک کند. همچنین، آب قلیایی بهبود هضم و تقویت گوارش را تسهیل کرده و به عنوان یک درمان طبیعی برای مشکلاتی مانند یبوست و سوء هاضمه مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

 

مضرات آب قلیایی


آب قلیایی، اگرچه به دلیل خواص مفید خود برای بدن شناخته شده است، اما مصرف بیش از حد آن می ‌تواند مضراتی نیز داشته باشد. یکی از اصلی‌ ترین مشکلاتی که ممکن است ناشی از مصرف زیاد آب قلیایی باشد، به هم خوردن تعادل طبیعی pH معده است. معده به طور طبیعی اسیدی است و این اسیدیته برای هضم غذا و از بین بردن باکتری ‌های مضر ضروری است. مصرف بیش از حد آب قلیایی می ‌تواند باعث کاهش اسیدیته معده شده و در نتیجه فرآیند هضم را مختل کند و منجر به سوء هاضمه، نفخ و مشکلات گوارشی دیگر شود.


علاوه بر این، نوشیدن مداوم آب قلیایی ممکن است به مرور زمان باعث کاهش سطح اسید در بدن شود که می ‌تواند مشکلاتی مانند آلکالوز متابولیک را به دنبال داشته باشد. این وضعیت باعث می ‌شود که سطح pH خون بیش از حد قلیایی شود و علائمی مانند تهوع، استفراغ، بی‌حالی و حتی اختلالات عضلانی را ایجاد کند. همچنین، افرادی که داروهای خاصی مصرف می‌ کنند یا مشکلات کلیوی دارند، باید در مصرف آب قلیایی احتیاط کنند؛ زیرا ممکن است باعث افزایش بار قلیایی بر کلیه‌ ها شده و عملکرد آن‌ ها را تحت تأثیر قرار دهد.

 

آیا از آب قلیایی می توان برای شستشوی سبزیجات استفاده کرد؟


استفاده از آب قلیایی بهترین روش برای شستشوی میوه و سبزیجات است، زیرا این آب با خاصیت قلیایی خود عملکردی مشابه صابون داشته و موجب شکستن پیوند مولکول های چربی بر روی سطح میوه می شود. به این ترتیب علاوه بر حذف آلودگی ها، در حفظ تازگی میوه و سبزیجات بسیار موثر خواهد بود. حتی اگر از آب اسیدی به منظور شستشوی سبزیجات استفاده شود، پس از آن لازم است که میوه و سبزیجات مدتی در آب قلیایی غوطه ور شوند.

با توجه به این موضوع استفاده از آب قلیایی در کنار نوشیدن می تواند مزیت های دیگری را هم داشته باشد. داشتن این مزیت ها باعث شده تا استفاده از قلیایی توسط بسیاری از کارشناسان توصیه شود. 


چگونه آب را قلیایی کنیم؟


برای تولید آب قلیایی و یونیزه شده می توانید از روش های زیر استفاده کنید:


•    افزودن جوش شیرین به آب: مقداری جوش شیرین را به آب اضافه کنید، از آن جایی که این ماده دارای خاصیت بازی می باشد، موجب تولید آب قلیایی خواهد شد. پس از افزودن جوش شیرین، آب را مدتی بهم بزنید تا به طور کامل در آب حل شود. درست است که با استفاده از این روش می توانید آب را قلیایی کنید، با این حال مصرف مداوم جوش شیرین به دلیل میزان بالای سدیم برای مصارف خوراکی چندان مناسب نیست. 

•    استفاده از فیلترهای سرامیکی و مغناطیسی: به کارگیری فیلترهای سرامیکی و فیلترهای مغناطیسی می تواند باعث تغییر در ساختار آب و قلیایی کردن آن شود. 

•    استفاده از سرشیری های مخصوص: این سرشیری ها می توانند با استفاده از نوعی فیلتر خاص، باعث قلیایی شدن آب شوند.

 

تهیه آب قلیایی با دستگاه تصفیه آب خانگی

 

تهیه آب قلیایی با دستگاه تصفیه آب خانگی

 

علاوه بر مواردی که گفته شد یکی از بهترین روش ها برای تهیه آب قلیایی، استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی و فیلترهای قلیایی است. استفاده از دستگاه های تصفیه آب خانگی قلیایی، در کنار که این می تواند باعث حذف آلاینده هایی مثل کلر، فلزات سنگین، املاح و... شوند، شما را از خواص نوشیدن آب قلیایی بهره مند می کند. مزیت استفاده از این روش تولید همزمان آب قلیایی و تصفیه شده و تنظیم pH آب در محدوده مناسب برای بدن است.

برخی از بهترین مدل های دستگاه های تصفیه آب خانگی که فیلتر قلیایی دارند، موارد زیر هستند: 

1- دستگاه تصفیه آب خانگی سی سی کا (CCK) مدل RO-GOLD 2020 PRO
2- دستگاه تصفیه آب خانگی تانک پک (Tank Pac) مدل S7
3- دستگاه تصفیه آب آکوا اسپرینگ (Aqua Spring) مدل RO-S157

فروشگاه آبین ارائه دهنده انواع دستگاه های تصفیه آب خانگی با برندهای مختلف است و امکان دریافت مشاوره رایگان را هم در اختیار شما قرار داده است. در صورت تمایل برای خرید دستگاه های تصفیه آب خانگی و نیاز به دریافت مشاوره با مراجعه به وب سایت abin.ir با ما در ارتباط باشید.

منبع: abin.ir
تعداد بازدید: 0
تعداد نظرات: 0
نیلوفر شیرازی
نویسنده یا مترجم: نیلوفر شیرازی
اولین نظر را شما ثبت کنید
ارسال نظر