پاکسازی آب از میکروارگانیسم های بیماری زا با استفاده از مواد جدید
امروزه برای پاکسازی آب از میکروارگانیسم ها و عوامل بیماری زا از روش های مختلفی استفاده می شود. با این حال از بین بردن عوامل بیماری زا در آب آشامیدنی زمانی دشوار می شود، که این میکروب ها بسیار کوچک هستند و با استفاده از فیلترهای معمول از آب حذف نمی شوند. این موضوع باعث شده تا دانشمندها برای تولید مواد جدیدی که باعث حذف میکروارگانیسم هایی مانند ویروس می شوند تلاش کنند.
همه ما با بررسی سطحی زیست شناسی، به یک موضوع مهم پی می بریم که آب سرچشمه حیات است. با وجود این نباید فراموش کنید که بسیاری از بیماری هایی که در ادامه پیدا کردن راه حل درمانی آنها بسیار دشوار است می توانند از نوشیدن آب آلوده در انسان ها بروز کنند. آب های آلوده به عوامل بیماری زا، به صورت سالانه می توانند باعث مرگ صدها هزار نفر در مکان هایی شوند که تصفیه آب در آنها بسیار دشوار است. در این مکان ها، امکانات و دانش لازم برای حذف آلاینده های میکروبی در آب نیست.
بروز مشکلات جهانی ناشی از نوشیدن آب های آلوده باعث شده تا سازمان ملل متحد برای پایان دادن به این موضوع دسترسی آب آشامیدنی سالم را برای همه افراد از سال 2015 در دستور کار قرار بدهد. با توجه به این محققان دست به توسعه فناوری جدید برای حذف عوامل بیماری زا زدند.
سایت آبین ارائه دهنده محصولات تصفیه آب با برندهای مختلف هستند و در کنار این امکان دریافت مشاوره رایگان را هم در اختیار شما قرار داده اند. در صورت تمایل برای دریافت مشاوره در زمینه خرید محصولات تصفیه آب و اطلاع از قیمت دستگاه تصفیه آب صنعتی، با مراجعه به وب سایت abin.ir با کارشناسان مجموعه ما در ارتباط باشید.
حذف عوامل بیماری زای ریز با استفاده از فناوری های نوین
محققان در حال بررسی کوچک ترین میکروب ها هستند!! در حال حاضر عوامل بیماری زای کوچکی هستند که از طریق آب های آلوده پخش می شوند. این آلاینده های میکروبی در مواردی می توانند به بیماری هایی مثل فلج اطفال، اسهال، هپاتیت و... منجر شوند. روتاویروس یکی از انواع این آلاینده هاست که اندازه آن تنها در حدود 70 نانومتر می باشد. در این باره توماس گراول یکی از محققان EMPA عنوان می کند که "فیلترهای تصفیه آب معمولی نمی توانند تاثیر مطلوبی برای حذف ویروس هایی مثل روتا داشته باشند." بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال 2016 حدود 130,000 نفر از کودکان بر اساس عفونت روتاویروس جان خود را از دست داده اند.
با توجه به این که وجود این میکروارگانیسم ها در آب می تواند باعث ابتلا به بیماری و بروز عفونت های دستگاه گوارش شود، بهترین راهکار برای حذف این آلاینده ها چیست؟
دانشمندان در حال حاضر به دنبال ایجاد استراتژی هایی هستند که باعث تولید مواد جدید برای حذف میکروارگانیسم ها از آب شوند. داشتن یک ویژگی در ویروس ها توانسته باعث تولید نوعی جدید از فیلترها شود: بار الکتریکی منفی ذرات ویروس
بر اساس این ایده، داشمندان شروع به تولید مواد مناسبی کردند که باعث جذب سطوح منفی ویروس ها می شود. اما توجه کنید که در حال حاضر و تاکنون ایجاد سطوح با بار مثبت و ظرفیت جذب بالا دشوار بوده است. با این حال دانشمندان برای انجام تحقیقات، یک نوع ویروس را برای آزمایش انتخاب کردند که از روتاویروس هم کوچک تر می باشد. این ویروس باکتریوفاژ MS2 است که تنها به اندازه 27 نانومتر می باشد، استفاده از باکتریوفاژها به این دلیل است که این نوع ویروس ها خطری را برای انسان ها به دنبال ندارند. با استفاده از این نوع ویروس، دانشمندان توانسته اند نشان دهند که ویروس ها در آب، بسته به میزان PH آن به اندازه متفاوتی به سطح فیلتر جذب می شوند.
نانو روکش متخلخل، روشی برای حذف میکروارگانیسم های آب
برای توسعه فناوری های فیلتر که می توانند ویروس ها را در مقیاس نانومتر جذب کنند، دانشمندان روی مواد کامپوزیتی تمرکز می کنند که باعث جذب خاص ویروس ها می شوند. همان طور که گفته شد در آب، سطح ذرات ویروس دارای بار منفی است. برای مثال دانشمندان در یک تیم بین المللی روی یک گرانول سرامیکی ساخته شده از آلومینیوم اکسید کار می کنند، که گرانول های آن با لایه ای نازک از اکسید مس پوشیده شده اند.
محققان عنوان می کنند که این ماده سطح بسیار خاص و بزرگی از بار مثبت را ایجاد می کند. علاوه بر این ماده، دانشمندان توانسته اند نانولوله های کربنی چند لایه کوچک را با اکسید مس پوشش بدهند، که تاثیر مطلوبی را هم برای از بین بردن ویروس ها دارند.
برای تولید یک ماده در زمینه حذف ویروس ها در آب، دانشمندان عواملی را مثل مقرون به صرفه بودن، پایداری، قابل بازیافت بودن و... در نظر می گیرند. هم چنین مهم است که اجزای فیلتر در آب تصفیه شده شسته نشوند. برای این منظور محققان هنوز هم به دنبال تولید نوعی از کامپوزیت هستند که تمام ویژگی های مورد نظر را برای تصفیه آب و حذف آلاینده های میکروبی داشته باشد.
در نهایت توسعه این پروژه، انتظار می رود تا فیلتری با دسترسی بالا، که برای تمام کشورهای در حال توسعه قابل استفاده باشد، تولید شود. تولید این نوع فیلتر می تواند راه حل مناسبی برای حذف آلاینده های میکروبی مثل روتا ویروس و دیگر بیماری های منتقله از آب باشد.
سالانه افراد زیادی در اثر نوشیدن آب آشامیدنی ناسالم جان خود را از دست می دهند، که این موضوع به وجود عوامل بیماری زا در آب مربوط می شود. عوامل بیماری زا در آب می توانند به صورت های مختلف باشند، که ویروس ها سخت ترین این عوامل برای فیلتراسیون و حذف هستند. دانشمندان تلاش زیادی برای پیدا کردن راه حل مناسب برای حذف این نوع آلاینده ها کرده اند، با این حال پیدا کردن روشی که در کنار تاثیر مطلوب، دارای ویژگی هایی مثل در دسترس بودن، با مواد قابل بازیافت و... باشد کار دشواری است.
پاکسازی آب با استفاده از کلر و اشعه فرابنفش
یکی از بهترین و رایج ترین راهکارها برای حذف آلاینده های میکروبی و میکروارگانیسم های آب، استفاده از کلر و در مواردی اشعه فرابنفش می باشد. اما به نظر شما چرا دانشمندان با وجود این موارد، باز هم به دنبال پیدا کردن روش جدیدی برای حذف آلاینده ها هستند؟ پاسخ این سوال در محدودیت ها و ویژگی های منفی این دو روش پاکسازی آب است. کلر با وجود این که می تواند بیشترین تاثیر را برای حذف آلاینده های میکروبی داشته باشد، در مواردی باعث ایجاد عواملی می شود که برای سلامتی انسان مضر هستند. در کنار این استفاده از اشعه فرابنفش و فیلترهای UV در مواردی که نیاز به پاکسازی آب با حجم بسیار بالا می باشد کارساز نیست.
هدف از تولید مواد جدید برای پاکسازی آب هم به این دلیل است و در کنار این استفاده از این روش ها معمولا برای حذف نوع خاصی از ویروس ها و دیگر عوامل بیماری زا استفاده می شود که در یک مکان باعث شیوع بیماری های خطرناک می شوند.