آشنایی با نحوه عملکرد پمپ تصفیه آب خانگی
در ساختار دستگاه های تصفیه آب خانگی RO، برای فیلتراسیون آب با بالاترین دقت، از فیلترهای ممبران استفاده می شود. ممبران ها برای تصفیه آب به فشار بالای آب نیاز دارند، این موضوع باعث شده تا استفاده از پمپ در ساختار دستگاه های تصفیه آب خانگی RO لازم باشد. عملکرد پمپ های تصفیه آب لازمه کارکرد درست دستگاه تصفیه آب خانگی است، به صورتی است که خرابی آن می تواند باعث وارد شدن آسیب به فیلتر ممبران شود. در ادامه به بررسی عملکرد پمپ های تصفیه آب خانگی می پردازیم.
استفاده از پمپ در ساختار دستگاه تصفیه آب خانگی RO لازم است؟
همان طور که گفته شد، دستگاه های تصفیه آب اسمز معکوس (RO) برای انجام فرایند فیلتراسیون و تصفیه آب به پمپ نیاز دارند. پمپ تصفیه آب پیش از فیلتر ممبران در دستگاه قرار گرفته و در واقع فشار لازم برای عبور آب از غشای ممبران را تامین می کند. فشار آب برای انجام فرایند اسمز معکوس باید مقداری بین 40 تا 60 PSI باشد و فشار ایده آل را معمولا 50 PSI در نظر می گیرند. بدیهی است که اگر از پمپ تصفیه آب پیش از فیلتر ممبران استفاده نشود، آب ورودی به ممبران فشار پایینی خواهد داشت، این موضوع انجام فرایند فیلتراسیون را با مشکل اساسی روبرو می کند.
استفاده از پمپ های تصفیه آب در ساختار دستگاه، تنها در صورتی لازم نیست که فشار آب ورودی به ممبران بسیار بالا باشد. این دستگاه ها به گونه ای طراحی و تولید شده اند که بدون مصرف برق کار می کنند. از این دستگاه های تصفیه آب خانگی معمولا در مناطقی که فشار آب بالا باشد، استفاده می شود. نوع فیلتر ممبران در ساختار این دستگاه ها متفاوت و از نوع ULP می باشد.
با این حال اغلب دستگاه های تصفیه آب خانگی اسمز معکوس همراه با پمپ ارائه می شوند و نیاز به افزایش فشار آب ورودی به ممبران می باشد. در صورت عدم استفاده از پمپ در ساختار دستگاه، مشکلاتی مثل پایین آمدن کیفیت آب خروجی از دستگاه، کاهش فشار آب خروجی، افزایش هدر رفت آب و... بروز می کند.
بررسی اجزا و قطعات پمپ تصفیه آب خانگی
پمپ های تصفیه آب خانگی از بخش های مختلفی مثل موارد زیر تشکیل شده اند:
• بدنه یا موتور الکتریکی: بخش اصلی پمپ تصفیه آب را موتور الکتریکی آن تشکیل می دهد. موتور الکتریکی شامل یک سیم پیچ الکتریکی است که در بدنه آن تعبیه می شود.
• کلگی یا هد پمپ: کلگی در پمپ تصفیه آب از نیروی دورانی ایجاد شده توسط موتور الکتریکی استفاده کرده و فشار مورد نیاز برای دستگاه تصفیه آب را تولید می کند. خرابی پمپ تصفیه آب غالبا به دلیل بروز مشکل در هد پمپ آن می باشد که البته امکان تعویض آن بعد از خرابی وجود دارد.
در صورت مشاهده مشکلاتی نظیر ایجاد نشتی در کلگی پمپ، سر و صدای بالای پمپ و تولید فشاری کمتر از 50 PSI، لازم است آن را تعویض کنید.
علاوه بر مواردی که گفته شد در جهت تامین برق مورد نیاز برای کارکرد پمپ، از ترانس یا آداپتور استفاده می شود. میزان مصرف انرژی در این ترانس به قدرت پمپ بستگی دارد.
اگر فشار ایجاد شده توسط پمپ تصفیه آب از فشار کاری اعلام شده توسط سازنده کمتر باشد، احتمالا این مشکل مربوط به کلگی پمپ می باشد و با تعویض کلگی این مشکل نیز برطرف می شود. فرایند تعویض هد پمپ نیازمند دقت بالایی است و بهتر است که به این منظور از کارشناس مجرب کمک بگیرید.
نکات مهم در استفاده از پمپ تصفیه آب خانگی
توجه به برخی نکات و پارامترها مثل موارد زیر برای استفاده از پمپ تصفیه آب تا حد زیادی حائز اهمیت است:
1- پمپ های تصفیه آب خانگی تنها برای پمپاژ سیالاتی با ویژگی های فیزیکی مشابه به آب به کار می روند. توصیه می شود برای پمپاژ دیگر سیالات از این نوع پمپ استفاده نکرده و با دریافت مشاوره از افراد متخصص و کارشناسان پمپ دیگری را انتخاب کنید.
2- اگر پمپ تصفیه آب پس از مدتی استفاده در دستگاه تصفیه آب خیلی داغ می شود، بهتر است که از پمپ با اندازه و قدرت بیشتر استفاده کنید. البته داغ شدن بدنه پمپ های تصفیه آب می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد، توصیه می شود در صورت بروز این مشکل از افراد متخصص و آموزش دیده کمک بگیرید.
3- روشن ماندن دستگاه تصفیه آب بدون جریان آب در آن می تواند باعث بروز آسیب جدی به ساختار پمپ شود.
آموزش تعویض پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی
در صورت بروز مشکل در ساختار پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی، برای تعویض آن باید مطابق با مراحل زیر عمل کنید:
1- برای تعویض تمام قطعات در ساختار دستگاه، نیاز است که شیر آب ورودی به آن را ببندید.
2- دستگاه را از برق بکشید.
3- جهت جریان آب روی پمپ مشخص شده، لازم است که شیلنگ ورودی و خروجی آب را علامت گذاری کنید تا برای نصب پمپ جدید مشکلی نداشته باشید.
4- شیلنگ های ورودی و خروجی به پمپ را باز کنید. اتصالات در اکثر دستگاه های تصفیه آب خانگی به صورت فیتینگی هستند و به راحتی می توانید آنها را باز کنید.
5- سوکت های برق پمپ را جدا کنید.
6- پمپ های تصفیه آب با استفاده از پیچ روی براکت محکم می شوند، این پیچ ها را باز کنید.
7- پمپ تصفیه آب جدید را روی براکت نصب کنید.
8- برای آب بندی اتصالات پمپ از نوار تفلون استفاده کنید.
9- سوکت های برق پمپ را متصل کرده و شیلنگ های ورودی و خروجی را وصل کنید.
10- شیر آب ورودی به دستگاه را وصل کنید.
11- در آخرین مرحله هم می توانید برق دستگاه را متصل کنید تا مراحل فیلتراسیون انجام شود.
برای اطمینان از عملکرد درست پمپ باید آن را از نظر نداشتن نشتی بررسی کنید.
***مواردی که گفته شد می تواند تا حد زیادی برای تعویض پمپ دستگاه تصفیه آب در سیستم کمک کننده باشند، با این حال توصیه می شود مراحل تعویض پمپ تصفیه آب را به افراد متخصص و آموزش دیده بسپارید.
فروشگاه آنلاین آبین عرضه کننده انواع محصولات تصفیه آب با برندهای مختلف می باشد، برای مشاهده سایر محصولات و بهره گیری از امکان دریافت مشاوره رایگان مجموعه از طریق مراجعه به abin.ir با ما در ارتباط باشید.